ראיון בעלון קיבוץ עין שמר

שיחת היכרות עם
אסא גיארי,
היו"ר הכלכלי של עין שמר
ראיינה: עינת תומר 15/5/2013

ספר לנו קצת על עצמך:
אני חבר קיבוץ עין חרוד איחוד, דור שלישי בעין חרוד, סבי ז"ל היה מהחלוצים הראשונים, אמי ז"ל נולדה בקיבוץ (במעין חרוד….) ואבי ז"ל הגיע לארץ כעולה חדש מגרמניה.
את כל חיי בעצם חייתי בקיבוץ כחבר מן המניין…רק לאחרונה יצאנו אשתי ואני לתקופה של עצמאות כלכלית ואנחנו גרים בשכירות ביישוב הקהילתי גן נר, שעל הגלבוע. אני בן 52, נשוי ואב לשלושה ילדים בוגרים בני, 25, 23 ו 19.
בהשכלתי בוגר תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים ממדרשת רופין ותואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

יש לך שם מיוחד, ספר לנו עליו:
השם אסא הוא מהתנ"ך, ספר מלכים. אסא היה מלך יהודה שמלך 41 שנים ולפי מה שכתוב "עשה את הישר בעיניי אדוני".
שם משפחתי גיארי הוא חיבור של שתי מלים: "גיא" ו"ארי". אבי שעלה ארצה בשנות ה-30, עיברת את שם משפחתו "לבנטל" (שם משפחה יהודי-גרמני שמילולית פירושו "עמק אריות") לגיארי.

האם קיבוצך, עין חרוד איחוד הוא קיבוץ מופרט?
עין חרוד איחוד הוא מה שנקרא קיבוץ שיתופי (קיבוץ שלא עבר תהליכי שינוי משמעותיים). ב-15 שנים האחרונות ישנם תהליכי שינוי מאד איטיים. בחלק מהתהליכים הללו הייתי מעורב באופן פעיל, ובחלקם פחות.

מה הרקע המקצועי שלך?
המקצוע שלי הוא "ניהול" אני מביא ידע וניסיון רב בתחום העסקי, הארגוני והחברתי ומתמחה בניהול והובלת תהליכים אסטרטגיים בתעשייה בעסקים ובקיבוצים. אני עוסק במקצוע למעלה מ-25 שנים. בעיקר ניהול כלכלי. בהתחלה עסקתי בקיבוצי, עין חרוד איחוד במגוון תפקידים, מניהול הגד"ש ועד לריכוז המשק, והייתי יו"ר כלכלי במשך שמונה שנים. הייתי אחראי לנושאים רבים כגון פיתוח עסקי, הכנסת שותפים והובלת פרויקטים מגוונים. בשבע השנים האחרונות הייתי מה שמכונה "עובד חוץ" והיום אני עצמאי ומשמש יו"ר קיבוץ בחניתה, ויו"ר כלכלי בשדה נחום ועין שמר. בשדה נחום אני עובד יומיים (ימי א' ו-ד' – ניהול עסקי ויו"ר כלכלי), בחניתה יומיים (ימי ג' ו-ה' – יו"ר קיבוץ שאחראי גם על הצד החברתי וגם על הכלכלי) ובעין שמר יום אחד, (בימי ב'). למרות שמוגדר לי בעין שמר יום בשבוע, אני מגיע לפגישות לפי הצורך, גם בימים אחרים וזמין בכל שעה משעות היום במייל ובטלפון.

כיצד אתה מתמרן בין שלושה קיבוצים?
ראשית צריך להבין שמתכונת עבודה חלקית כזו היא פועל יוצא של צרכים והגדרות שקובעים המעסיקים. אם קיבוץ קובע שתפקיד היו"ר הינו בהיקף של יום או יומיים בשבוע, אזי זהו נתון שאיתו אני צריך לעבוד ועלי להתאים עצמי לתנאים הללו ולהתפרנס גם בשאר ימות השבוע….
לעבודה בשלושה קיבוצים במקביל יש חסרונות ויש יתרונות. מצד אחד אני חייב להתמקד לתת תשומת לב ו"את הנשמה" לכל אחד כאילו אין קיבוצים אחרים, מה שיוצר עלי עומס רב. מצד שני, אני מתמודד עם בעיות וסוגיות דומות עקרונית, אך עם שיטות, תרבויות ארגוניות אחרות ואפיונים מגוונים, התמודדות שמייצרת אצלי הרבה עניין, ידע, תובנות וניסיון מעשי מהשטח. אני חושב שזה משפר את השירות אותו אני מספק.

אתה עובד בעין שמר כחודשיים, איך אתה מרגיש כאן?
אני מאוד שמח וגאה להיות יו"ר כלכלי של עין שמר. מצאתי פה אנשים מאירי פנים וחברותיים, אוירה נעימה במשרדים, כזו שמאפשרת לעבוד בצורה מיטבית ואני מאוד שמח על כך. עובדים כאן אנשים נהדרים, אני מתרשם שיש כאן ניהול מקצועי ורציני, ויש פוטנציאל גדול. נכון שיש גם לא מעט בעיות שיש לטפל בהן ונושאים רבים לקדם ולשפר, אבל התחושה בהחלט טובה.
זו גם הזדמנות לציין שעודי קיבל אותי, מחליפו, כמו ג'נטלמן אמיתי. הוא דאג (ועדיין דואג) להעביר לי בצורה מסודרת, חברית ומקצועית – את הגה הספינה. על כך תודתי.

מה בפועל תפקידך בעין שמר?
תפקידי הוא להיות "אחראי על" על כל הפעילות הכלכלית של הקיבוץ, ז"א לוודא שהפעילות הזו מתנהלת בצורה תקינה ומקצועית. לעבוד עם עמי מרכז המשק, בהתייעצות הכוונה ותמיכה בנושאים השונים. כמוכן, אני אחראי על ישיבות מועצת המנהלים של הקיבוץ, בהן נקבעת מדיניות בנושאים הכלכליים, מתבצעת בקרה על ניהול התקציב השנתי, בקרה על כל הפעילויות העסקיות והכלכליות בחקלאות, בתעשייה, בנדל"ן ועוד.
בנוסף, מוניתי לאחרונה כיו"ר הדירקטוריון של מיניפלסט במקום יהודה בן-חיים.

תאר לנו יום סטנדרטי בעין שמר:
יום סטנדרטי הוא יום של פגישות. שגרתיות ושאינן כאלה… בד"כ אני יושב עם עמי ואנו עוברים על נושאים הנמצאים על סדר היום, מתייעצים, מחלקים בינינו דעות וקובעים משימות שיש לבצע. בכל יום ב' יש לנו צוות תאום בהרכב של: רקפת, מרב, עמי, עידן גיל ואני בפורום זה מעלים סוגיות שוטפות בתחום הארגוני ונושאים נוספים הנמצאים על הפרק.
פגישות שאינן שגרתיות הן פגישות וגם סיורים בשטח עם גורמים שונים מעין שמר: ממלאי תפקידים, עובדים בענפים וגם עם גורמים מבחוץ כמו: נציגי בנקים, נציגי חברת דור-אלון, עורכי דין, יזמים ועוד, פגישות בהן אני נחשף לסביבת העבודה שלי בעין שמר.
בכל שבוע יש גם מועצת מנהלים: או של הקיבוץ, או של מיניפלסט או של מפעל הגומי. בד"כ אני מתחיל את יום העבודה שלי בעין שמר בשעה 8:00 בבוקר ומסיים בערב. בימים של שיחות קיבוץ או צוות היגוי, יום העבודה שלי עשוי להסתיים גם בשעות הלילה המאוחרות.

מהי מטרת העל שלך בעין שמר:
היעוד שאני רואה לנגד עיניי הוא לוודא שהנכסים הכלכליים של עין שמר ינוהלו בצורה מקצועית, על מנת להבטיח וגם לפתח מקורות כספיים יציבים לאורך זמן. מקורות אלה ישמשו למשימות האסטרטגיות ככל שיוחלט עליהן בקיבוץ. משימה נוספת היא להגדיל את הרווחים מהתעשייה ומהפעילות הכלכלית כדי שבסופו של יום הקיבוץ והחברים ייהנו גם מרווחים.

ספר סיפור הצלחה:
לאורך קריירה של למעלה מ 25 שנה, יש הצלחות וגם כישלונות. לא כל כך נח לי לספר על עצמי אבל אם את מתעקשת, אבחר בעבודה שעשיתי בקיבוץ שדה נחום. הקיבוץ היה במצב בעייתי מאוד במשך שנים. היום הוא קיבוץ יציב מבחינה כלכלית עם צמיחה דמוגרפית ויציבות כלכלית. קיבוץ שקולט הרבה חברים חדשים. יש לי חלק חשוב במהפך שעבר. אני יכול להגיד בלב שלם ששדה נחום מבחינתי הוא לא רק מקום עבודה אלא גם מעין בית חם, עם המון חברים אישיים.

תודה לאסא על הכירות נעימה ושיחה מעניינת

פורסם בקטגוריה כללי, עין שמר, עם התגים , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.